Risotto zielone bez ryżu do risotto ? A jakże :D Pyszne, niesamowcie sycące danie z zielonych warzyw, o konsystencji risotto. Czyli kremowe i pyszne !
Użyłam do dwóch takich porcji:
- paczkę ryżu jaśminowego
- pół puszki groszku
- 5-6 pieczarek
- paczki świeżego szpinaku
- pół kostki fety
- ryż ugotowałam zgodnie ze wskazówkami
- na patelni poddusiłam szpinak
- na drugiej patelni poddusiłam pieczarki
- przełożyłam pieczarki do szpinaku, dodać groszek
- dusić przez chwilkę, do połączenia
- dodać ugotowany ryż i wkroić fetę
- mieszać do rozpuszczenia fety- gęstej konsystencji
yummy.
OdpowiedzUsuńpewnie pyszne, a na pewno bardzo zdrowe:-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj risotto bez ryżu- kaszotto, na przykład z pęczaku- pycha :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję na sto procent !!
Usuń