YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

poniedziałek, 13 maja 2013

Awokado mi dojrzało to słodzimy

Dokładnie tak. Kiedyś je kupiłam żeby przetestować guacamole, na pierwszy rzut dałam jedno awokado. Ale tak mi nie smakowało, że zostawiłam drugie w spokoju. Teraz już wiem czemu- było niedojrzałe. Jednak awokado musi mieć to do siebie (przynajmniej dla mnie) że musi być bardzo miękkie. Tak więc odkopałam to zalegające w lodówce porzucone biedactwo i zaczęłam tworzyć. Nie natworzyłam się bardzo bo smakowało mi już po dodaniu dwóch składników :D I przysięgam, że już nigdy nie będę  na nie narzekała, gdyby było tańsze to mogłaby nawet masło nim zastąpić :D


//: krem z awokado a'la nutella

  • DOJRZAŁE awokado
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • ściągam skórkę z awokado, wyjmuję pestkę
  • dodaję do miski miód i kakao i blenduję
  • po pewnym czasie masa stanie się kleista i lśniąca, o taką nam chodzi
  • no i teraz już albo trzymam ochotę na wodzy i przekładam do słoiczka, albo (tak jak ja) wysmarowuję wszystko na chleb :D

Wegetariańskie menu dla przedszkolaka Organizator: Aniko