Dzisiaj bardziej fantazyjna forma- ilustrowana !
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego (u mnie light)
- 1 jajo
- ok. 3 łyżek cynamonu
- ok. 7 łyżek cukru (u mnie brązowy)
Przygotowanie
- Ciasto rozwijamy by się odmroziło
- kroimy na kwadraciki, wielkości wedle uznania, byle nie za małe bo nie zmieści się nam tam "farsz"
- smarujemy je roztrzepanym jajkiem by było pysznie złociste i chrupiące
- układamy na nie pokrojone w małe paseczki, kwardaciki (do wyboru do koloru)
- posypujemy cukrem i odrobiną cynamonu
- wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. i tutaj schody zaczynają się z temperaturą. ważne, by nie była ona zbyt wysoka bo ciasta zrobią się brązowe. ja piekłam bez termoobiegu w 200 stopniach przez 15 minut i potem jeszcze przez 5 minut, również bez termoobiegu ale z pieczeniem dolnym. po prostu trzeba je ciągle obserwowac i znac swój piekarnik : )
- po wyjęciu możecie posypac je cukrem pudrem, ja jednak zaoszczędziłam nam dodatkowych kalorii i podałam zwyczajnie, również były przepyszne !