YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

niedziela, 12 maja 2013

Wiosenny obiad tylko wiosny brak

Przygotowałyśmy dzisiaj z mamą pyszny wiosenny obiad. Tylko co z tego, kiedy musiałyśmy robić go w swetrach -.- Pogodzie już ewidentnie coś odbija i raz nas wszystkich roztapia a raz każe nam zapinać się po szyję. Nie rozumiem.
Wracając do obiadu.
Zapiekane w piekarniku ziemniaczki faszerowane twarożkiem ze szczypiorkiem podane z młodą kapustką mojej mamy. Coś więcej nam trzeba do szczęścia ? :D

//: młode ziemniaki zapiekane w przyprawach, faszerowane twarożkiem ze szczypiorkiem

  •  ziemniaczki młode, ile chcecie
  • przyprawy (tymianek, oregano, bazylia i szczypta chilli - u mnie
  • oliwa z oliwek
  • serek homogenizowany naturalny/ ser biały/ jogurt
  • szczypiorek


  • ziemniaczki porządnie myjemy, a nawet lekko trzemy (NIE OBIERAMY)
  • obtaczamy je w jakieś miseczce w oliwie i przyprawach
  • zawijamy w sreberko
  • wkładamy na jakieś 50 minut do piekarnika na 180 stopni
  • siekamy szczypiorek
  • mieszamy go z nabiałem i doprawiamy do smaku
  • upieczone ziemniaczki kroimy w krzyżyk i wypełniamy twarożkiem
  • czekamy na wiosnę :(

Smacznego :)

13 komentarzy:

  1. Ziemniaczki pyszne, fajnie doprawione. Masz racje że wiosny brak, słońce by się przydało :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pyysznie :D
    w sumie, zaobserwuję, będę wpadać częściej, może skuszę się na jakieś danie.. chociaż kucharką to ja nie jestem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. też już w tym roku zajadałam się młodymi ziemniaczkami! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie i wiosennie, jeszcze ryba pieczona w ziołach i dla mnie obiad idealny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No raczej u mnie rybki nie będzie :D Bez mięska też pycha !

      Usuń
  5. pyszne są takie ziemniaczkiiii :D!

    OdpowiedzUsuń
  6. OPbiad mialyscie wyborny:-) Uwielbiam tak doprawione ziemniaczki.

    OdpowiedzUsuń
  7. hm, skoro mam młode ziemniaczki, a ani jednego pomysłu na obiad... stanowczo wypróbuję dziś Twój! a wiosna podobno od jutra ma wrócić, nic się nie martw :)
    pozdrawiam serdecznie i dorzucam Twojego bloga od obserwowanych!

    OdpowiedzUsuń
  8. ...ewentualnie nie dorzucam, bo nie umiem o.O

    OdpowiedzUsuń
  9. najpyszniejsze danie na świecie - moja mama też robi genialną młodą kapustę :)
    a co do wiosny to ja mam teorię tłumaczącą te różności pogodowe: otóż chodzi o roślinki, które nie mogą mieć cały czas sucho i ciepło, muszą mieć czasem mokro i chłodniej a czasem upalnie itp... musimy się dla nich poświęcać, skoro one poświęcają się dla nas ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo smacznie to wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam!!!! U mnie obowiązkowo z czosnkiem bo ja kocham czosnek!!!

    OdpowiedzUsuń

Powiedz, co o tym sądzisz :)