Pierwszy raz robiłam kaszę jaglaną na śniadanie. Pierwszy raz robiłam ją na słodko.
Oj, nie żałuję, o nie ! Było pyszne. A najbardziej podobało mi się to, że mimo małych ilości, naprawdę nieźle się najadłam. Więcej ! Na końcu nie mogłam już nawet dojeśc :D
Jedno z szybszych śniadań jakie robiłam i zapewniam, że po takiej jaglance szybko nie rzucisz się na batony ani pączki u pani koło pasów :D
Co użyłam ?
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- ok. pół szklanki wody
- kilka łyżek mleka
- banan
- kilka łyżek serka waniliowego
Jak ?
- kaszę wrzuciłam do garnuszka i zalałam wrzątkiem, tak, by zalał kaszę na ok. 1 cm nad powierzchnię
- włączyłam ogień i gdy zaczęła się gotowac, dolałam mleka, by trochę złagodzic smak
- doprowadziłam ponwnie do wrzenia i zostawiłam na trochę, by kasza wchłonęła możliwie najwięcej (wita zwolenniczka kasz, zup i owsianek w których "łyżka stoi" :D)
- przełożyłam do miseczki, nałożyłam kilka kleksów serka i ułożyłam pokrojonego banana
PY.CHO.TA. : )
pychotka , zdrowa jaglanka z bananami *-*
OdpowiedzUsuńPrawda ? Same banany i kasza są pyszne, a już w połączeniu !
UsuńMniam, i jakie zdrowe! :) Kasza jaglana i banan to dobre połączenie.
OdpowiedzUsuńDokładnie. I dla mnie najważniejsze jest to, że na długo zostają w brzuszku : )
UsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńmniam! :)
OdpowiedzUsuń