YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

poniedziałek, 20 maja 2013

Ryżanka

Sama nie wiedziałam co dziś zrobić na śniadanie. Mam tyle pomysłów, tyle Waszych inspiracji. Ale a to nie mam czasu a to wstanę za późno a to jeszcze się czegoś poduczyć rano trzeba... I ciągle nie mogę zrobić tego na co mam ochotę. To dość smutne. No ale wybrzydzać nie będę, szamiemy to co mamy :D
Więc dzisiaj delikatnie, jak to moja mama powiada "szpitalnie", ale nie martwcie się, jest smaczek i energia !
Kremowe, delikatne, cieplutkie, rozpływają się w ustach. A zapach banana roznosi się po domu jak przy pieczeniu...sama nie wiem czego :D Ale jest zabójczy !
Próbujcie !

//: płatki ryżowe na mleku bananowo- budyniowym z migdałami 

  • szklanka mleka
  • łyżka budyniu 
  • banan
  • 3/4 szklanki płatków ryżowych
  • migdały
  • banana blendujemy albo dobrze rozdrabniamy widelcem
  • gotujemy mleko z musem bananowym
  • dodajemy płatki gdy mleko zacznie wrzeć
  • gdy będzie miało dobrą konsystencję dodajemy proszek budyniowy
  • podajemy z migdałami, z serkiem wiejskim, z paluszkami błonnikowymilub z czym lubimy :)