YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

poniedziałek, 6 maja 2013

Da się ? Da.

Risotto zielone bez ryżu do risotto ? A jakże :D Pyszne, niesamowcie sycące danie z zielonych warzyw, o konsystencji risotto. Czyli kremowe i pyszne !


Użyłam do dwóch takich porcji:
  • paczkę ryżu jaśminowego
  • pół puszki groszku
  • 5-6 pieczarek
  • paczki świeżego szpinaku
  • pół kostki fety



  • ryż ugotowałam zgodnie ze wskazówkami
  • na patelni poddusiłam szpinak
  • na drugiej patelni poddusiłam pieczarki
  • przełożyłam pieczarki do szpinaku, dodać groszek
  • dusić przez chwilkę, do połączenia
  • dodać ugotowany ryż i wkroić fetę
  • mieszać do rozpuszczenia fety- gęstej konsystencji





Studenckie gotowanie II - odsłona wiosenna

4 komentarze:

  1. pewnie pyszne, a na pewno bardzo zdrowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Spróbuj risotto bez ryżu- kaszotto, na przykład z pęczaku- pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Powiedz, co o tym sądzisz :)