YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

środa, 22 maja 2013

Ryżanka po innemu

Ponieważ bardzo spodobała się Wam ta nazwa, postanowiłam ochrzcić nią jeszcze jedno śniadanie. Też z ryżem oczywiście (tak, zaczęłam w końcu nazywać posiłku od tego co w sobie zawierają :D) ale inaczej podanym. Przepisu podawać nie będę, bo śniadanie było banalnie proste. U(roz)gotowany ryż zalałam mlekiem i zostawiłam na czas porannej toalety. Potem przygrzałam, dokroiłam banana i podałam z kawałkiem przecudownego ciasta serowo-brzoskwiniowego od cioci :) Smacznego :)

//: ryż na ciepłym mleku z bananem podany z kawałkiem ciocinego ciasta


 
 Niemiecki i ja to zdecydowanie niezgrany duet... :(


Zapraszam na nowy wpis na mieszam-wzruszamsie :) Niedługo pojawią się zdjęcia z komunii i moje nowe plany.
 

22 komentarze:

  1. Ale pycha! Ostatnio banana pcham doslownie do wszystkiego ;p
    Rowniez za niemieckim nie przepadam...

    OdpowiedzUsuń
  2. znów sam nabiał i cukier.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie bardzo rozumiem takie negatywne nastawienie. Przecież nie zmuszam nikogo do takich śniadań, ale po prostu jako jeden z wielu blogów przedstawiam swoje śniadania. Nie wiem z czego wynika takie..agresywne(?) podejście..

      Usuń
    2. chciałabym moim postem zwrócić uwagę na to, że może warto by było się zainteresować czy zdrowo jesz? Bo jednak jako osoba prezentująca swoje śniadania na blogu w jakimś tam stopniu robisz to publicznie, więc musisz też się liczyć z tym, że nie każda odpowiedź będzie w stylu "mniaaaaam ryż na mleku <3"

      Usuń
    3. Warto przejrzeć inne blogi na których często śniadaniem jest po prostu ciasto. Nie uważam, żeby ryż na mleku z bananem i jogurt był przejawem niezdrowego jedzenia. No ale internet jest po to by ścierały się poglądy :)
      Ps. chyba jednak nie sam nabiał, ciasto, ryż a nawet banan to w większości węglowodany. A cukier jest tylko w cieście. Chyba, że będziemy rozważać cukier z owoców, który osobiście dla mnie jest "zdrowym cukrem" :)

      Usuń
  3. fajna nazwa "ryżanka" :) bardzo lubię bananowy dodatek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie, ryż na mleku to najlepsze co może być:D

    OdpowiedzUsuń
  5. dawno go już nie jadłam , muszę zrobić ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Ryż na mleku, pysznie tak jak za dawnych lat :)

    OdpowiedzUsuń
  7. och, jak dawno czegoś takiego nie jadłam :(

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię ryż ma mleku, ale dzisiaj w zestawieniu wygrywa kawałek tego cudownego ciasta :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dawno nie jadłam ryżu na mleku!

    OdpowiedzUsuń
  10. też nie lubię niemieckiego, na całe szczęście już nie mam i nie będę miała z nim nic wspólnego... ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazdroszczę, ja niestety jeszcze dwa lata :< A potem zamierzam o nim zapomnieć i nigdy nie wracać :D

      Usuń
  11. Ja dzisiaj po sprawdzianie z niemieckiego^^ oraz kartkówce z fizyki i geografii- kocham moją szkołę ;P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hah, chyba nie trzeba dodawać "moją". Tak jest wszędzie. Gdzie byś nie poszła zawsze czegoś będzie za dużo :D

      Usuń
  12. uwielbiam ryż na mleku, mniaaam! :)
    Też nie lubimy się z niemieckim;p

    OdpowiedzUsuń
  13. To ciasto przyćmiło blask ryżanki haha :D
    Ja z niemieckim jeszcze jakoś tworzę w miarę zgrany duet.

    OdpowiedzUsuń
  14. ryż na mleku dobra rzecz :)

    tak poza tym U mnie nominacja do Liebster Blog. Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. ryżankę zrobię, tylko proszę jeszcze o to ciasto od cioci ;)

    OdpowiedzUsuń

Powiedz, co o tym sądzisz :)