Czego użyłam
- 4 jajek
- pół szklanki brązowego cukru
- ok. 200g mąki, ja daje coś koło szklanki, trochę w tą, trochę w tą, sprawdzam konsystencję
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół kostki masła (ok. 170g) MIĘKKIEGO !
- ok. 7 łyżek soku z ananasa
- plastry ananasa
- jajka i syrop ananasowy zmiksowałam do połączenia
- przesiałam i wymieszałam w jednej misce suche składniki
- dodałam do masy jajecznej razem na przemian z mięciutkim masłem
- zmiksowałam
- tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia
- wyłożyłam odsączone ananasy
- wylałam ciasto do blachy
- włożyłam do 180 stopni na ok pół godziny
- po wyjęciu dokładnie ostudziłam, blachę przykryłam talerzem, odwróciłam i delikatnie zdjęłam papier
bardzooo fajne to ciacho ,lubię ananas ;D
OdpowiedzUsuń