- duża gruszka, lub dwie mniejsze
- łyżka stołowa masła
- łyżka midou
- łyżka mąki
- łyżka otrębów
- 3 łyżki płatkó owsianych
- garśc wiórków kokosowych
- garśc migdałów
- gruszki kroimy i układamy w natłuszczonym naczynku
- składniki na kruszonką mieszamy widelcem (radzę wymieszac najpierw suche składniki, dodac masło, włożyc na chwilę do mikrofali i wymieszac)
- posypujemy gruszki kruszonką
- wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach
I małe nawiązanie do wiosnozimy. Tylko u nas, w Polsce, mamy zaszczyt przebywac w klimacie, który raczy nas prażącym i oślepiającym słońcem oraz zaspami śnieżnymi jednocześnie : )
Organizator: awodwanrazc
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za tyle miłych komentarzy u mnie na blogu!
strzelam ,że smakuje obłędnie. :D
OdpowiedzUsuń