YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Tymianek ziemniaczany

Tak to nazwała moja mama, gdyż uznała, że w owych ziemniakach jest więcej tymianku niż ziemniaków :D
No cóż.. według gustów, każdy jak mu smakuje :D



(sos:  ok. 250g jogurty naturalnego + przyprawy, te same co do ziemniaków + łyżka soku z cytryny)


  • ziemniaki myjemy, kroimy w talarki/łódeczki (nie obieramy !)
  • gotujemy max. 10 minut, nie dłużej bo się rozlecą
  • przekładamy do foremki, naczynia, co kto woli (w wersji nie-light skropionego oliwą)
  • ziemniaki przekładamy i sypiemy przyprawami, które nam smakują i w takich ilościach jakie lubimy :D (u mnie: tymianek, majeranek, bazylia, oregano, papryka czerwona, chilli, sól)
  • wstawiamy do piekarnika na 180 stopni do zrumienienia (mi zajęło niecałe 20 minut)


Studenckie gotowanie II - odsłona wiosennaOrganizator: awodwanrazc

4 komentarze:

  1. Pięknie dziękuję za miłe słowa :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Też sobie zawsze piekę z olbrzymią ilością tymianku! pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hah, niesamowicie pasuje do ziemniaków i nikt temu nie zaprzeczy :D

      Usuń
  3. U mnie w połączeniu z takimi ziemniakami króluje rozmaryn :) Uwielbiam rozmarynowe ziemniaki! :)

    OdpowiedzUsuń

Powiedz, co o tym sądzisz :)