YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Nie ma co jeść

Tak, słyszę to co popołudnie. Na szczęście jest taki skarb jak Lidl a mianowicie, aktualny Włoski Tydzień i to on ratuje moją głodową awarię w domu.
SUSZONE POMIDORY I WŁOSKI SOS POMIDOROWY TO NAJLEPSZE CO MOŻNA ZE SOBĄ POŁĄCZYĆ <3


//: makaron spaghetti z włoskim sosem pomidorowym i suszonymi pomidorami

  • makaron, w sumie obojętnie jaki, my zakochałyśmy się w razowym spaghetti Lubelli
  • pół słoiczka suszonych pomidorów w zalewie
  • słoik włoskiego sosu pomidorowego
  • oliwa, sól, bazylia, oregano i ulubione przyprawy
_________________________________________________________________
  • makaron gotujemy z odrobiną oliwy i soli
  • na patelnię wylewamy sos i podgrzewamy do zgęstnienia
  • po jakiś 10 minutach dodajemy pomidorki pokrojone na mniejsze kawałki, nie muszą być odsączone
  • mieszamy do połączenia, zostawiamy na średnim ogniu
  • makaron odcedzamy (jeśli nie dodawaliście oliwy, przepłuczcie wodą)
  • dodajemy do sosu i mieszamy



Danie nam tak posmakowało, że dwa dni później zrobiłyśmy jego remake z dodanymi pieczarkami <3 <3


Studenckie gotowanie II - odsłona wiosennaOrganizator: awodwanrazc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Powiedz, co o tym sądzisz :)