YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

niedziela, 19 maja 2013

Ale szorowania

Będzie po tym śniadaniu ;___; 
Ale nie zniechęcajcie się tym ! Smak Wam to wynagrodzi !
A więc znowu wymyśliłam w swojej głowie jakieś chore połączenie i wzięłam za garnek. 
I wiecie co ? Zachęcam Was wszystkich do takich eksperymentów ! Nie uda się ? Trudno, uda się następnym razem. Ale może wyjdzie najlepsze ! Takie jak moje !

Połączyłam płatki owsiane z kaszą jaglaną. Szczerze mówiąc to najdelikatniejsza i najbardziej kremowa owsianka jaką jadłam. Po względem konsystencji żadna nie sięga jej do pięt. Spróbujcie, polecam. Ja, Claudia :D

//: owsianko - jaglanka na mleku z masłem podana z bananem i kiwi
  • półtorej szklanki mleka
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • łyżka masła 

  • wieczorem płatki zalewamy połową szklanki mleka
  • rano stawiamy to na gaz i powoli dodajemy kaszę i mleko
  • gdy zacznie się gotować dodajemy masło
  • gotujemy 15 minut często mieszając by nie przywarło


16 komentarzy:

  1. oo.. tego połączenie próbowałam w gofrach-mniaaam! :)
    Ale tak do miseczki to jeszcze nie, trzeba się skusić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe polaczenie, wyprobuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. podobno gdy nie zacznie się w ogóle mieszać kaszy to nie przywiera, bo wystarczy że się raz zamiesza, a już dostaje się powietrze pod kaszę i to niby powoduje przywieranie. Muszę powiedzieć, że w sumie u mnie to się sprawdza.

    OdpowiedzUsuń
  4. Też uwielbiam eksperymentować, pamiętam jak raz chciałam tak odchudzić brownie, że nie dało się tego zjeść, ale następnym razem wyszło cudowne ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. O ciekawe połaczenie kaszy jaglanej z owsianką!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam te owocki:) Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie płatki owsiane i jaglanka są na równi, więc Twoje śniadanie musiało być OBŁĘDNE!:d

    OdpowiedzUsuń
  8. połączenie przepyszne ;) chętnie spróbuję z masełkiem ;p

    OdpowiedzUsuń
  9. Witaj,
    Chciałem Cię ( jako twórcę tego bloga ) oraz Twoich gości zaprosić na portal blogbook.pl, który jest pierwszym w sieci serwisem zbierającym w jednym miejscu blogi i posty.

    Mam nadzieję, że i Twój blog dołączy do tego grona, a Tobie pozwoli zwiększyć rozpoznawalność oraz oglądalność Twoich wpisów.

    Serdecznie zapraszam i wierzę, że już niedługo przeczytam Twoje posty na blogbook.pl.

    Co zyskujesz na dodaniu swojego bloga ?
    1) Twój blog i posty mają więcej linków bezpośrednich, a więc pozycjonowanie google,
    2) wszystkie posty i blogi są otwierane bezpośrednio na stronie domowej, a więc statystyki,
    3) dostęp do szerszego grona czytelników zainteresowanych Twoją kategorią bloga, a czytających akurat inny blog


    Pozdrawiam i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań lub wątpliwości

    Michał Ludczyński ( twórca portalu )

    www.blogbook.pl


    PS.
    Nie musisz dodawać postów na blogbook.pl.
    Dzieje się to automatycznie po dodaniu Twojego bloga na stronę.



    OdpowiedzUsuń
  10. Ale gęsta, kremowa.. pyszna kompozycja! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. z tego ciekawego połączenia wyszło coś o fantastycznej konsystencji, jak widzę ;D

    OdpowiedzUsuń
  12. Twoje przepisy, jak dla mnie, są przede wszystkim zdrowe i to jest super, bo umiesz czerpać z natury. Jeśli znajdziesz chwilkę, zajrzyj pod ten adres:http://najlepszerady.blogspot.com/2012/11/kasza-jaglana-zoty-srodek-na-odchudzanie.html. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Powiedz, co o tym sądzisz :)