Makaron razowy i żytni, z pesto bazyliowym, tofu w marynacie z sosu sojowego i sezamem.
- porcja ulubionego makaronu ( u mnie garść żytniego i garść razowego)
- ok. 100g tofu (ja dałam 180g i było to zdecydowanie za dużo)
- garść sezamu
- ok. 2-3 łyżki pesto
- sos sojowy
- oliwa
- przyprawy
_____________________________________________________________________________
- tofu kroimy na kawałki wrzucamy do miseczki; zalewamy dwoma łyżkami sosu sojowego i łyżką oliwy, mieszamy by każdy kawałek był w "marynacie"
- makaron wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy według wskazówek na opakowaniu
- przyrumieniamy sezam na gorącej, suchej patelni
- wrzucamy tofu z marynatą na patelnię (uwaga, mocno pryska) i podsmażamy
- dodajemy pesto i mieszamy wszystko do połączenia
- dodajemy ugotowany makaron na patelnię, szybko łączymy i przekładamy na talerz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Powiedz, co o tym sądzisz :)